Hier moet je op letten als je een auto wil leasen

Zie jij het zitten om in een gloednieuwe auto rijden? Leasen is tegenwoordig een enorm populaire keuze voor veel automobilisten. En dat is niet zo gek! Met een leasecontract kun je namelijk voor een vast maandbedrag in een prachtige nieuwe wagen rijden – en dat is nog maar een van de vele voordelen! Maar hoe gaat een private lease precies in zijn werk? In dit artikel leggen we je alles uit op het gebied van een auto leasen!

De voordelen van een private lease

Een van de grootste voordelen van een private lease is dat je altijd precies weet waar je aan toe bent wat het financiële plaatje betreft. Je betaalt namelijk een vast maandelijks tarief voor een leaseauto. Hier zijn de kosten voor het onderhoud, de verzekeringen en belastingen allemaal bij inbegrepen. Zo kom jij dus nooit voor onverwachte torenhoge rekeningen te staan!

Zakelijk leasen voor ondernemers

Als je ondernemer bent is het ook mogelijk om een auto zakelijk te leasen. Hiermee houd je meer financiële ruimte over om andere bedrijfsinvesteringen te doen. Met een lease betaal je een maandbedrag, in plaats van in één keer het hele bedrag voor een nieuwe wagen. Ook kun je profiteren van verschillende fiscale voordelen, zoals een investeringsaftrek en renteaftrek. Al met al kan dit heel gunstig uitpakken voor jouw fiscale winst.

Maak een proefrit

Als je jouw ideale wagen hebt gevonden is het aan te raden om eerst een proefrit maken. Zo kun je zien of jouw leaseauto naar keuze echt bevalt. Misschien wil je de auto nog uitbreiden met bepaalde accessoires, of wil je verschillende modellen uittesten om te zien welke je het prettigst vindt rijden. Informeer bij jouw dealer naar de mogelijkheden.

Bereid het papierwerk voor

Ben je klaar om het leasecontract te tekenen? Hou er dan rekening mee dat je eerst nog door een financiële keuring moet, zodat de aanbieder zeker is dat jij de maandelijkse lasten kunt betalen. Op de financiële toetsing kun jij je alvast voorbereiden door alle papieren van jouw inkomen te verzamelen, zoals de verklaringen van de inkomstenbelasting. Ben je ondernemer? Dan is jouw inschrijving bij de Kamer van Koophandel ook nodig. Soms wordt er daarnaast gevraagd om een prognose van jouw boekhouder voor het huidige boekjaar, om beter inzicht in jouw financiële situatie te krijgen. Regel deze papieren op tijd, zodat de keuring snel kan worden afgehandeld en je weg kunt rijden in jouw droomauto!

Gerelateerde berichten